Το γλυκό της εβδομάδας από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη

Άλλη μια Παρασκευή ήρθε και σας παρουσιάζουμε το γλυκό της εβδομάδας από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη.

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΥΡΤΙΛΟ

ΥΛΙΚΑ

90 γρ πούδρα αμυγδάλου

100 γρ ζάχαρη άχνη

Αλάτι

Βανίλια

60 γρ αλεύρι

4 ασπράδια αβγού .

30 γρ μαρμελάδα μυρτιλο

100 γρ βούτυρο ανάλατο

3-4 κάστανα βρασμένα και κομμένα

Επικάλυψη

Μαρμελάδα μυρτιλο

Λίγο νερό

Κάστανα βρασμένα και κομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο  και σε πολύ χαμηλή φωτιά το λιώνουμε μέχρι να πάρει ένα καστανόχρώμα . μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, την πούδρα αμυγδάλου, το αλάτι και την βανίλια. Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδαρτη. Τέλος βάζουμετην μαρμελάδα και ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στενόμακρηφόρμα. Ρίχνουμε το μισό μείγμα , προσθέτουμε τα κάστανα και ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα.

Ψήνουμε στους 180ο για 30-35 λεπτά.

Γαρνίρισμα

Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα με λίγο νερό μέχρι να λιώσει. Απλώνουμε σε όλο το κέικ με ένα πινέλο και από πάνω βάζουμε τα κάστανα

TIPS

. Προσοχή όταν λιώνουμε το βούτυρο . δεν πρέπει να καεί. Ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει καστανό χρώμα

. μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μαρμελάδα θέλουμε

Στείλτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την συνταγή στο chefgounaris@gmail.com

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *