Το γλυκό της Εβδομάδας από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη

ΚΕΙΚ ΜΕΛΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ

200 γρ νερό

90 γρ   ζάχαρη

200 γρ  μέλι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Βανίλια

3 γρ κανέλα + γαρύφαλλο

200 γρ αλεύρι

20 γρ μπέικεν  

10 γρ σοδα μαγειρικής

Αλάτι

140 γρ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι , το μπεικεν, το αλάτι και την σοδα και ανακατεύουμε λίγο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό , την ζάχαρη, το μέλι , το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού , την βανίλια και τα μπαχαρικά και ζεσταίνουμε. Προσοχή . Δεν θέλουμε να πάρειβράσει αλλά μέχρι να λιώσει το μέλι. Μόλιςζεσταθεί το μίγμα το ρίχνουμε σε δόσεις μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε με έναν αυγοδαρτη εναλλάξ. . το αφήνουμε στην άκρη.

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το ζεσταίνουμε να λιώσει. Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί ολο το βούτυρο .

Αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα . ψήνουμε στους 180 για 35 λεπτά περίπου.

Το βγάζουμε και πριν κρυώσει περνάμε από πάνω με ένα πινελάκι μέλι ώστε να κανελί μια γυαλιστερή κρουστα .

TIPS

. Προσοχή να μην βράσουμε  το  νερό , την ζάχαρη και το μέλι γιατί θα μας γίνει σιρόπι και θα εχουμε πρόβλημα στην ζύμη μας

. το βούτυρο δεν θέλουμε να καει αλλά να λιώσει

.από επάνω αντί για μέλι μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Στείλετε τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας στο chefgounaris@gmail.com

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *