Το γλυκό της εβδομάδας από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη.

Το trikalaculture.gr σας παρουσιάζει την νέα στήλη με το γλυκό της εβδομάδας από τον κ. Χρυσοβαλάντη Γούναρη. Κάθε Παρασκευή θα μας παρουσιάζει ο κ. Γούναρης μια συνταγή για γλυκό.  

ΜΑΡΕΓΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

200 γραμμάρια ασπράδι αυγού

200 γρ. Ζάχαρη

200 g ζάχαρης άχνη (κοσκινισμένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 ° C  σε αέρα.

Τοποθετούμε τα ασπράδια (σε θερμοκρασία δωματίου) στο κάδο του μίξερ .

Ξεκινάμε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα. Όσο το μείγμα αρχίζει και γίνετε αφράτο ρίχνουμε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη σε τρεις (3) παρτίδες.

Μόλις έχουμε ένα σφιχτό μείγμα , σταματάμε το χτύπημα και αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ .

Προσθέστε απαλά τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

 

Τοποθετήστε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα απλό ακροφύσιο(κορνέ) και στη συνέχεια σε μια λαδόκολλα  σχηματίζουμε κύκλους διαμέτρου 7 cm περίπου .

Ψήνουμε για 2 ώρες στο φούρνο.

TIPS

. τα ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου αλλιώς δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

. πριν βάλουμε την λαδόκολλά στο ταψί , κάνουμε με την χτυπημένη μαρέγκα μικρά σημαδάκια στις γωνίες ώστε να κολλήσει επάνω η λαδόκολλα και έτσι να μπορέσουμε να δουλέψουμε.

. μπορούμε με ένα χρώμα ζαχαροπλαστικής να τα δώσουμε ότι χρώμα θέλουμε

  • Στείλτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την συνταγή στο chefgounaris@gmail.com

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *