Το γλυκό της Εβδομάδας από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Μοσχομυρωδατα μπισκοτα παρέα με ζεστή σοκολάτα για την περίοδο τον γιορτων . με τζιντζερ και με μπαχαρικα που προτιματε

 

ΥΛΙΚΑ

250 γρ βούτυρο μαλακό

100 γρ ζάχαρη άχνη

500 γρ αλευρι  μαλακο

2 αβγα

1 κ.γ. μπέικε

1 κ.σ κανέλα

1 κ.σ  τζιντζερ

¼ κ.γ. γαρίφαλο

¼ τριμμένο κάρδαμο

¼ τριμμένο γλυκάνισο

1 πρεζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικάεκτός από τα αβγά. Αρχίζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να λειώσουμε όλο το βούτυρο . θα έχουμεένα μείγμα που θα είναι τρίμματα.

Τότε βάζουμε ένα ένα τα αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθουν . βγάζουμε την ζύμη από το μπολ πάνω στο πάγκο και δουλεύουμε λίγο με το χέρι . την κάνουμε μια μπάλα , την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο .

Βγάζουμε από το ψυγείο , την χωρίζουμεσε 3-4 μερίδες για να μπορούμε να την δουλέψουμε . αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο και αρχίζουμε να ανοίγουμε φύλλοσε πάχος περίπου 3 χιλιοστών . με τα κουπατ της επιλογής μας (αστεράκι, καρδούλα κτλ. ).

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οκαι στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί . τοποθετούμε με την σειρά στο ταψί τα κομμένα μπισκότα αφήνοντας περιθώριογιατί θα φουσκώσουν και δεν θέλουμε να μας κολλήσουν το ένα με το άλλο .

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς τα μπισκότα. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν

TIPS

. αφήνουμε το βούτυρο περίπου 30 λεπτάέξω από το ψυγείο πριν ξεκινήσουμε ώστε να είναι αρκετά μαλακό

. μπορείτε να βάλετε ότι μπαχαρικόπροτιμάτε

. αν δεν θέλετε να ανακατέψετε με τα χέρια , χρησιμοποιούμε το μίξερ με το γάντζο

. διατηρήστε τα μπισκότα φρέσκα σε ένα μεταλλικό κουτί  

 

Στείλτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την συνταγή στο chefgounaris@gmail.com

 

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *