Το γλυκό της εβδομάδας από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΥΛΙΚΑ

800γρ γάλα

200γρ κρέμα γάλακτος

250γρ ζάχαρη

2 αυγά

70γρ κορν φλαουρ

1 βανίλια

Λίγο αλάτι  

2 κ.σ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα σκευος τα αυγά , ζάχαρη, αλάτι το κορν

φλαου και 50γρ από την ποσότητα του γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να ζεσταθούν.

Μόλις ζεσταθεί το γάλα, παίρνουμε λίγη ποσότητα και το ρίχνουμε στο σκεύος που ρίξαμε τα αυγά.

Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε όλο μαζί το μείγμα στην κατσαρόλα.

Το ανακατεύουμε διαρκώς για να μην μας κολλήσει
μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Σβήνουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Ρίχνουμε το βούτυρο, τοποθετούμε την κατσαρόλα στο ΣΒΗΣΤΟ μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν εκτός ψυγείου.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε από πάνω λίγη κανέλα .

TIPS

. ανακατεύουμε συνεχώς το γάλα για να μην μας κολλήσει

. αν έχουμε θερμόμετρο ,ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι τους 84ο

Στείλτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την συνταγή στο chefgounaris@gmail.com
χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *