Το γλυκό της εβδομάδας από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 

ΥΛΙΚΑ

200 γρ σοκολάτας

50 γρ βούτυρο

2 αυγά

55γρ καστανή ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

190γρ αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

Ζάχαρη άχνη

Κρυσταλλική ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπεικεν και το αλάτι.

Σε ένα σκεύος χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη.

Λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα με το βούτυρο και την προσθέτουμε στα αυγά.

Μόλις ομογενοποοιηθουν προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για μια ώρα στο ψυγείο .

Ετοιμάζουμε δυο σκεύη . Στο ένα βάζουμε κρυσταλλική ζάχαρη και στο άλλο βάζουμεζάχαρη άχνη .

Με ένα μικρό κουταλάκι παίρνουμε λίγο μείγμα. Κάνουμε με τα χέρια μας μπαλάκια . τα περνάμε πρώτα από την κρυσταλλική ζάχαρη και μετα από το μπολ με την ζάχαρη άχνη.

Τα βάζουμε με λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για 15 λεπτά .

TIPS

. κοσκινίζουμε το αλεύρι για να έχουμε αφράτο αποτέλεσμα

. περνάμε τα μπισκότα ΠΡΩΤΑ από την κρυσταλλική και μετρά από την ζάχαρη άχνη για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

. αν τα αφήσουμε παραπάνω λεπτά στον φούρνο θα γίνουν πιο τραγανά.

Στείλτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την συνταγή στο chefgounaris@gmail.com

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *