«Τελικά ο Σωκράτης ήταν μεγάλο κορόιδο» του Σωτήρη Κύρμπα

Λοιπόν, η περίοδος… χάριτος έληξε! Από εδώ και μπρος έχοντας εξαντλήσει τα ορθολογικά, επιστημονικά, σοβαρά, πατριωτικά αλλά και ανθρωπιστικά επιχειρήματα υπέρ της αντιμετώπισης της πανδημίας διά του εμβολιασμού, θα το “ρίξω” ξανά στην πλάκα.

Πρώτον, διότι ακόμη και την πιο περίτρανη επιστημονική, ορθολογική απόδειξη και αν επικαλεστεί κανείς, τα μυαλά ορισμένων δεν πρόκειται να αλλάξουν στον αιώνα τον άπαντα: Στου κωφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα…

Δεύτερον, διότι συζητώντας διαλογικά με κάθε “ψεκασμένο” κινδυνεύω άμεσα να χάσω τον λογικό ειρμό των σκέψεών μου και όχι αυτός που τον έχει χάσει ήδη προ πολλού. Να ξεχάσω και αυτά που ξέρω…

Προφανώς δεν αναφέρομαι σε όσους και όσες (μου) έχουν εκδηλώσει τον φόβο τους, την ανησυχία τους για το εμβόλιο και κρατούν προσωπικά επιφυλακτική στάση, αλλά σε όσους εκ του πονηρού διατυμπανίζουν και διαδηλώνουν για το τι κακό θα μας βρει εάν εμβολιαστούμε μαζί βέβαια και με την κατάργηση της… δημοκρατίας σε όλον τον πλανήτη.

Διάβασα πως η δόκτωρ Julie Ponesse, καθηγήτρια Ηθικής, στο Πανεπιστήμιο Huron του Δυτικού Οντάριο στον Καναδά, εν αναμονή της απόλυσής της επειδή δεν κάνει το εμβόλιο για τον Covid-19, ξέσπασε κατά του… συστήματος επικαλούμενη τον Σωκράτη!

Δεν ξέρω ποιον Σωκράτη επικαλείται η κυρία, μήπως τον… ποδοσφαιριστή Σωκράτη Παπασταθόπουλο; Αποκλείεται πάντως να είναι ο Έλληνας φιλόσοφος που το 399 π.Χ. προτίμησε να πιει το κώνειο σεβόμενος τους αθηναϊκούς νόμους ακόμη και όταν αυτοί ήταν προφανέστατα άδικοι και εξοντωτικοί στο πρόσωπό του. Μάλιστα στον διάλογο του Πλάτωνα “Κρίτων”, επιχειρηματολογεί εξηγώντας πως δεν θα ήταν δυνατόν ο ίδιος που ήταν επωφελούμενος των αθηναϊκών νόμων για εβδομήντα χρόνια, να τους παραβιάσει κατόπιν επειδή αυτοί έδρασαν εις βάρος του. Θα ήταν κοινός συμφεροντολόγος. Αντιθέτως, η εν λόγω καθηγήτρια (χωρίς δα να της ζητούν να πιει το… κώνειο) κρατά για την πάρτη της μόνο τα καλά και συμφέροντα του “συστήματος” που υπηρετεί επιμελώς.

Τι συγκρίνω τώρα θα μου πείτε…

Ο εθνομηδενισμός τους δεν κρύβεται

Στο μεταξύ ορκίστηκε στις αρχές της εβδομάδας που μας πέρασε ο Χρήστος Στυλιανίδης νέος Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Είναι προφανές πως του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του (που είναι η προστασία της χώρας απέναντι σε φυσικές καταστροφές) έστω και αν στην μέχρι τώρα πολιτική του διαδρομή ήταν καιροσκόπος, φανατικός υποστηριχτής του Σχεδίου Ανάν, “εκσυγχρονιστής” με τον Σημίτη και μέσω του δεξιού Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ.) στην ευρωβουλή κι από εκεί επίτροπος της Ε.Ε.

Είναι άλλο πράγμα όμως η πολιτική κριτική και αντιπαράθεση με την βαθιά εθνομηδενιστική στάση και αντίληψη κύκλων της Αθήνας που συμπυκνώνεται στο πρόσωπο του Κώστα Βαξεβάνη: “11 εκατ. Έλληνες, αλλά απ ό,τι φαίνεται ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει για υπουργό Πολιτικής Προστασίας, υπουργό απ’ το εξωτερικό, χωρίς ελληνική ιθαγένεια. Δεν του κάνει κανένας στη χώρα ή δεν δέχεται κανένας;”, έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο αυριανιστής (πολλάκις καταδικασθείς για συκοφαντικές δυσφημίσεις) προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και της Έλενας Ακρίτα που του θύμισε πως υπουργοί της νεώτερης Ελλάδας από την Κύπρο υπήρξαν ο πατέρας της Λουκής Ακρίτας με την Ένωση Κέντρου και ο Γιάννος Κρανιδιώτης με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο Βαξεβάνης έσπευσε βέβαια να ανασκευάσει, (δεν είναι ώρες τώρα να τσακώνονται στην… αριστερή παράταξη), ο εθνομηδενισμός του όμως δεν κρύβεται. Ή για να το πούμε λαϊκότερα: Θέλει η που@@@να να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.

Υ.Γ. Το αυτό ισχύει και για τον προφέσορα Π.Κ. Ιωακείμιδη που μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν με άρθρο του ζητά από την Ελλάδα “να ξανασκεφτεί” την εξωτερική της πολιτική απέναντι στην Τουρκία…

Σωτήρης Κύρμπας
Πρώτη δημοσίευση εφημερίδα “Διάλογος” Τρικάλων, 13 Σεπτεμβρίου 2021.

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1
adv-magika-grammata
banner_jonnys

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *