Πώς να φροντίσετε τους ηλικιωμένους γονείς σας

Η φροντίδα των ηλικιωμένων γονέων, μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση. Καθώς οι γονείς μας γερνούν, μπορεί να χρειάζονται περισσότερη βοήθεια στις καθημερινές τους εργασίες, καθώς επίσης και να έχουν προβλήματα υγείας, που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους διάφορους τρόπους φροντίδας των ηλικιωμένων γονέων σας, ώστε να μπορούν να απολαύσουν το γήρας τους με άνεση.

 

Συζήτηση

Το πρώτο βήμα στη φροντίδα των ηλικιωμένων γονέων, είναι να κάνετε ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις μαζί τους, για τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις σωματικές και συναισθηματικές τους ανάγκες, καθώς και την οικονομική τους κατάσταση.

Αυτό θα σας βοηθήσει να λάβετε τις σωστότερες αποφάσεις, σχετικά με το είδος της φροντίδας που χρειάζονται και τους διαθέσιμους πόρους.

Καθαριότητα ηλικιωμένου και Ατομική Υγιεινή 

Η πιο σημαντική πτυχή των ηλικιωμένων γονέων είναι η καθαριότητα και η ατομική υγιεινή, συνιστά υψηλό παράγοντα ψυχολογικής ομαλότητας και προσδίδει στον ηλικιωμένο ένα σεβαστό επίπεδο ζωής. Διαφυλάσσει από πιθανές ασθένειες ή λοιμώξεις που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν εν την απουσία ικανοποιητικής φροντίδας, 

Ιατρική περίθαλψη

Μία από τις σημαντικότερες πτυχές της φροντίδας των ηλικιωμένων γονέων, είναι η παροχή της απαραίτητης ιατρικής περίθαλψης.

Η ιατρική περίθαλψη μπορεί να περιλαμβάνει τακτικές εξετάσεις. Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλίσετε ότι παίρνουν τα φάρμακά τους σύμφωνα με τις οδηγίες και ότι έχουν πρόσβαση σε όποιο ιατρικό εξοπλισμό χρειάζονται.

Βοήθεια με τις εργασίες

Μια άλλη σημαντική πτυχή της φροντίδας των ηλικιωμένων γονέων, είναι να τους παρέχετε βοήθεια στις καθημερινές εργασίες.

Για παράδειγμα, μπορείτε να τους προσφέρετε βοήθεια στην περιποίηση, στο μπάνιο και στο ντύσιμο, καθώς και στην προετοιμασία των γευμάτων. 

Εάν είναι απαραίτητο, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσλάβετε έναν πάροχο κατ’ οίκον φροντίδας, για να σας βοηθήσει με αυτές τις εργασίες.

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η φροντίδα των ηλικιωμένων γονέων, είναι μια συνεχής διαδικασία. Είναι σημαντικό να είστε ευέλικτοι και προσαρμόσιμοι, προκειμένου να ανταποκρίνεστε στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των γονέων σας, καθώς γερνούν.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε ότι οι υποχρεώσεις σας προς τους ηλικιωμένους γονείς σας, είναι πολύ μεγάλες για να τις επωμιστείτε μόνοι σας, μπορείτε να απευθυνθείτε σε μας ΦροντίΖΟΥΜΕ – Νοσηλεία κατ’οίκον Τρίκαλα , ώστε να διασφαλίσετε ότι οι γονείς σας έχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στο χώρο τους. 

ΦροντίΖΟΥΜΕ – Νοσηλεία κατ’οίκονΤρίκαλα 

Αναλαμβάνουμε  τη Φροντίδα των δικών σας ανθρώπων στο χώρο σας με καθημερινές επισκέψεις ανάλογα με τις ανάγκες σας. 

Ενδεικτικό πακέτο φροντίδας με καθημερινές επισκέψεις, πρωί, μεσημέρι, βράδυ. 

 Από μια έως τρεις καθημερινές επισκέψεις  συμπεριλαμβάνονται και Σαββατοκύριακα
Προετοιμασία γεύματος
Χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής 
 Πρώτη διαγνωστική επίσκεψη ΔΩΡΕΑΝ
 Μέτρηση σακχάρου / Χορήγηση ινσουλίνης 
Αλλαγή πάνας 
Περιποίηση κατακλίσεων / τραυμάτων
 Τοπική καθαριότητα καθημερινά
 Ολική καθαριότητα (Μπάνιο ) 1 φορά τη βδομάδα (δίνεται η δυνατότητα και για παραπάνω) ξύρισμα, κούρεμα, ευπρεπισμός
Λήψη Ζωτικών σημείων καθημερινά και καταγραφή τους. 
 Μέτρηση σακχάρου  και καταγραφή (εφόσον υπάρχει). 
 Σίτιση σε περίπτωση αδυναμίας. 
 Παρακολούθηση και οργάνωση φαρμακευτικής αγωγής. 
Κινητοποίηση ασθενών 

Διαθέτουμε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ISO.

 Με Covid free team 

2431071395

📲 6989894424

🕙 24 ώρες, 365 ημέρες

Δείτε στην ιστοσελίδα μας όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία μας, όπως

http://www.frontizoyme.gr/more2.php?l=el&id=15497

#νοσηλείακατοίκον #νοσηλευτέςκατοίκον #ΧατζηφωτιάδηςΓεώργιος #νοσηλείακατοίκονΤρίκαλα #νοσηλευτέςΤρίκαλα #homecare #φροντίδαηλικιωμένων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *