Πώς να επιλέξω τα σωστά αθλητικά παπούτσια;

Πήρες την απόφαση να ξεκινήσεις κάτι για τον εαυτό σου. Περπάτημα, τρέξιμο, γυμναστήριο, μπάσκετ είναι κάποιες από τις επιλογές σου και αναρωτιέσαι ποιο ζευγάριαθλητικά παπούτσια ανδρικά ή αθλητικά παπούτσια γυναικεία https://www.zakcret.gr/gynaikeia/papoutsia να αγοράσεις. Αναζητάς προϊόντα στο διαδίκτυο και δεν μπορείς να καταλήξεις κάπου διότι όλα τα brands βγάζουν πλέον δεκάδες σχέδια κάθε χρόνο. Παρακάτω θα σου δείξουμε πως μπορείς να επιλέξεις το ζευγάρι που σου ταιριάζει καλύτερα ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και με κάποια κριτήρια που πρέπει να πάρεις υπόψιν σου, όπως είναι το άθλημα που έχεις επιλέξει, το σχήμα του ποδιού σου κ.α.

Επέλεξε με βάση την αθλητική δραστηριότητα:

Περπάτημα: Είναι η άθληση που μας προτείνουν όλοι διότι κάνει καλό στην υγεία μας. Συνήθως το περπάτημα είναι χαλαρό οπότε χρειάζεσαι ένα ανάλαφρο ζευγάρι με ανατομικό πάτο ώστε να μοιράζεται σωστά το βάρος.

Τρέξιμο: Είναι αρκετά απαιτητικό και κουραστικό. Τα γόνατα δέχονται αρκετούς κραδασμούς και υπάρχει πίεση σε αυτό το σημείο. Οπότε θα ξεκινήσουμε με το ότι πρέπει να είναι σχεδιασμένα και για να απορροφούν τους κραδασμούς και επίσης πρέπει να είναι μαλακά και ελαφριά για να μην προκαλούν επιπλέον κούραση.

Γυμναστήριο: Το γυμναστήριο είναι πολύ γενικό οπότε θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε. Αν κάνεις αερόβια γυμναστική,τότε θα πάρεις αθλητικά παπούτσια. Αν όμως κάνεις crossfit ένα ζευγάρι με καλή αντοχή υλικών και κράτημα είναι απαραίτητο.

Μπάσκετ: Σε αυτή την περίπτωση επειδή θα πηδάς ψηλά και θα τρέχεις, πρέπει να προσέξεις το πάνω μέρος τωνπαπουτσιών να είναι μαλακό και σταθερό. Συνήθως προτιμάμε τα ψηλά μπασκετικά παπούτσια ώστε να προστατεύεται ο αστράγαλος. Επίσης ο πάτος του παπουτσιού θα πρέπει να είναι επίπεδος για να αποφεύγονται οι τραυματισμοί.

Το σχήμα του ποδιού σου

Συνήθως ο χρόνος μας είναι περιορισμένος οπότε προτιμούμε να κάνουμε τις αγορές μας online από τα καταστήματα αθλητικών ειδών οπότε θα σου δώσουμε ένα tip για να σε βοηθήσουμε με την επιλογή σου ώστε να γνωρίζεις το τύπο του πέλματος. Βρέξε το πέλμα σου και πάτα πάνω σε ένα χαρτί, έτσι θα δεις το σχήμα που αφήνουν.

Φυσιολογικά πόδια:

Πόδια με μεγάλη καμάρα:

Επίπεδα πόδια:

Κόστος

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και η τιμή του προϊόντος και αν αξίζουν τα χρήματα που θα δώσεις. Τα παπούτσια χωρίζονται στα επώνυμα και στα no name. Όρισε από πριν ένα budget ώστε να δεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε κάθε ζευγάρι!

Γενικότερα στην επιλογή του κατάλληλου αθλητικού ζευγαριού παίζουν διάφορα πράγματα ρόλο (ακόμα και το δέσιμο των κορδονιών έχει κάποιες  τεχνικές για αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων) οπότε πρέπει να κάνεις μια καλή έρευνα στην αγορά.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *