Μικρές πινελιές που θα απογειώσουν τη διακόσμηση του σπιτιού σου

Το σπίτι είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη στα οποία βρισκόμαστε κατά τη διάρκεια της μέρας. Είναι το μέρος στο οποίο επιστρέφουμε όταν θέλουμε να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε. Είναι ο χώρος μας, αυτός που έχουμε επιλέξει και διακοσμήσει εμείς. Συχνά νιώθουμε ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όλα τα πράγματα που νομίζουμε ότι χρειάζονται για να το νιώθουμε πι οικείο και όμορφο. Η διαδικασία των αλλαγών μπορεί όντως να αποδειχτεί πολύ μεγάλο έξοδο και περίπλοκη ή χρονοβόρα διαδικασία. Αν δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια αλλά νιώθουμε απελπισμένα την ανάγκη να φέρουμε μία νέα νότα στο σπίτι μας και να αλλάξουμε όλα αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα και κάπως δε μας αρέσουν, δεν υπάρχει καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος από το να αρχίσουμε από αυτά τα μικρά πράγμα που όμως κάνουν μεγάλη διαφορά. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποια πράγματα που είναι εύκολο και on budget να αλλαχτούν.

 

Φωτισμός

Ο φωτισμός σε ένα χώρο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Το χρώμα ή η ένταση έχουν καθοριστική σημασία για τη συνολική εικόνα του κάθε δωματίου και φυσικά πριν διαλέξουμε κάτι,πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τη χρήση του κάθε δωματίου. Για παράδειγμα σε αντίθεση με την κουζίνα, που πρέπει να υπάρχει δυνατός φωτισμός, στο σαλόνι, μπορούμε να επιλέξουμε πιο θερμούς και απαλούς φωτισμούς. Είναι ένας χώρος στον οποίο καταφεύγουμε για ξεκούραση και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος για πολύ έντονο φως. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται να μην προτιμάται φωτιστικό οροφής ή πολυέλαιος. Πολλοί επιλέγουν επιτραπέζια φωτιστικά https://hintsdeco.com/collections/epitrapezia-fwtistikaεπιτυγχάνοντας ένα πιο cozy effect.

 

Οργάνωση

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να κάνουμε για να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε ένα χώρο του σπιτιού μας είναι να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει οργάνωση, ότι το κάθε πράγμα έχει τη θέση του και δεν υπάρχουν «άχρηστα» πράγματα διάσπαρτα. Παραδείγματος χάριν, σίγουρα όλοι έχουμε αμέτρητα καλώδια για συσκευές που ίσως να μην υπάρχουν πια. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι μία εκκαθάριση, κρατάμε αυτά που χρειαζόμαστε και πετάμε ή δίνουμε τα υπόλοιπα. Επόμενο βήμα; Να βρούμε την κατάλληλη θέση για όλα αυτά. Σε περίπτωση που δεν έχουμε κάποιο άδειο συρτάρι ή ντουλάπι μπορούμε να αγοράσουμε κάτι όπως καλάθια ψάθινα και να τα αποθηκεύσουμε εκεί. Μ’ αυτό τον τρόπο θα ξέρουμε αφενός ότι είναι όλα τα πράγματα του ίδιου είδους συγκεντρωμένα σε ένα σημείο και απευθείας θα μπορούμε να τα αναζητήσουμε εκεί και αφετέρου δεν θα βρίσκονται δεξιά κι αριστερά στο σπίτι μας.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *