“Μία θάλασσα, δύο πατρίδες”. Ένα καταπληκτικό ιστορικό μυθιστόρημα που όλοι πρέπει να έχουμε στην βιβλιοθήκη μας.

Εδώ και λίγες μέρες στα χέρια μου έπεσε ένα ιστορικό μυθιστόρημα του Χριστόφορου Σεμέργελη με τίτλο “Μία θάλασσα, δύο πατρίδες”, εκδόσεις Κέδρος.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που όλοι πρέπει να έχουμε στην βιβλιοθήκη μας για πολλούς και διάφορους λόγους. Είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο, το οποίο κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη σελίδα μέχρι και την τελευταία.  Ο Χριστόφορος Σεμέργελης έχει καταφέρει με εντυπωσιακό τρόπο, να δέσει πραγματικά γεγονότα με μια φανταστική ιστορία η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο για την έκβαση της της πλοκής από την αρχή μέχρι και το τέλος.  Επιπλέον είναι πλούσιο σε συναισθήματα, χαράς λύπης, φόβου και αγωνίας.  Το σημαντικότερο όμως του συγκεκριμένου βιβλίου, είναι η δυνατότητα που δίνει στον αναγνώστη να ενημερωθεί, για τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Πήλιο και τον Βόλο λίγα χρόνια πριν την οριστική απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους και την ενσωμάτωση στην Ελλάδα το 1881.

Το μυθιστόρημα ” Μια θάλασσα, δυο πατρίδες” εκτός από ενημερωτικό και ψυχαγωγικό, περνάει πολλά μηνύματα στον αναγνώστη. Περισσότερα δεν χρειάζεται να πούμε γιατί δεν θα έχει νόημα. Απλά το μόνο που απομένει, είναι να το αγοράσετε και να ξεκινήσετε την ανάγνωση του που σημαίνει ταξίδι πίσω στον χρόνο, ταξίδι στην ιστορία του Γουίλιαμ Χατζηγεωργίου.

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.