ΚΥΡΙΟΙ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ… ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΜΤΣΑΣ

Κακό πράγμα να σε παρακολουθούν. Να μαθαίνουν τα μυστικά σου, να γνωρίζουν τι είπες, πότε που και γιατί. Να γίνεσαι ευάλωτος και διαχειρήσιμος. Και αν είσαι κράτος και έθνος, να μαθαίνουν για την άμυνά σου, την δύναμή σου  αλλά και τις αδυναμίες σου.

Από την στιγμή όμως που ο άνθρωπος διαμόρφωσε διάφορες μορφές εξουσίας, οι τελευταίες για να διατηρηθούν  ως εξουσίες, εκτός από τον έλεγχο  κρίσιμων κοινωνικών μηχανισμών, όπως των  ένοπλων ομάδων ανθρώπων, είχαν και έχουν ανάγκη την πληροφορία. Μ’ αυτήν έλεγχαν και ελέγχουν ότι  γίνεται όχι μόνο στους κόλπους της αλλά και έξω απ’αυτούς.
Είναι ζωτικής σημασίας για την εξουσία να γνωρίζει τι σκέφτεται πως δρα, τι λέει, με ποιους, πότε και γιατί ο αντίπαλός , ο εχθρός , ο ανταγωνιστής, ο φίλος, εκείνοι που  την αμφισβητούν, την επιβουλεύονται και συνωμοτούν εναντίον της. Συχνότατα οι πληροφορίες κρίνουν την επιβίωση μίας εξουσίας, όπως και να λέγεται αυτή διαχρονικά: Αρχηγία, αυτοκρατορία, βασιλεία,ολιγαρχία, δικτατορία. Και δεν απορούμε πως το πάθος για την απόκτηση της πληροφορίας, ζει και βασιλεύει και μέσα στις δημοκρατίες και στους διαχειριστές της όπως και να λέγονται: Κόμματα, πρόεδροι, πρωθυπουργοί.

Να μην μας διαφεύγει βέβαια, πως οι πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας και για τα έθνη γιατί μέσα από αυτές μπορούν να ελέγχουν και να εκτιμούν προθέσεις και δραστηριότητες εχθρών , γειτόνων , ‘’φίλων και συμμάχων’’.

Εκείνοι που αποσπούν ,διαχειρίζονται και μεταφέρουν την πληροφορία η και την πωλούν  είχαν κατά καιρούς διάφορα ονόματα: Πληροφοριοδότες, πράκτορες, ρουφιάνοι, καταδότες, κουκουλοφόροι, κατάσκοποι, προδότες, εφιάλτες. Όλοι  αυτοί έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την μυστικότητα.

Οι τρόποι απόσπασης της πληροφορίας και της διαχείρισής της, πλην του ανθρώπινου παράγοντα,γίνονται και με διάφορα τεχνικά μέσα, ανάλογα με την εποχή και την εξέλιξη της τεχνολογίας: Από στόμα σε στόμα και από αυτί σε αυτί,  με έγγραφα και σημειώματα, με παρακολούθηση της αλληλογραφίας και των τηλεφωνικών συνομιλιών , με μαγνητοφωνήσεις και φωτογραφήσεις, όπως και με τα τελευταία μέσα τεχνολογίας: Κάμερες, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά συστήματα υποκλοπών, δορυφόροι. Και πάντα κυρίαρχη, η άμεση απόσπαση της πληροφορίας με την τακτική της ανάκρισης, που συχνά γίνεται με την άσκηση βίας (βασανισμός)

Δεν είναι τυχαίο που ο Μακιαβέλι  και ο Οργουελ ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την αξία της πληροφορίας και πόσο σημαντική είναι η τελευταία για τον  «Ηγεμόνα» και τον  «Μεγάλο Αδελφό», για την διατήρηση της εξουσίας τους.

Η απόκτηση και η αξιοποίηση της πληροφορίας, εξελίχτηκε  τόσο θαυμαστά, έτσι που διαμορφώθηκαν τεράστιοι μηχανισμοί από τους οποίους δεν ξεφεύγει ούτε η ανάσα μας. Μάλλον είναι περιττό να περιγράψω τον εθνικό και παγκόσμιο ρόλο της CIA, της ΜΙ6, της ΜΟSSAD, της KGP   και των διαδόχων της, της ΣΤΑSΙ αλλά και της τουρκικής  ΜΙΤ . Δεν υπάρχει  κράτος που να μην διαθέτει μυστικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Βέβαια όσοι έχουν την ευθύνη και τον έλεγχο αυτών των υπηρεσιών , τοποθετούν επικεφαλής , δικούς τους ανθρώπους και  τις χρησιμοποιούν πέρα από εθνικούς και για προσωπικούς λόγους, κάτι που συμβαίνει διαχρονικά και παγκοσμίως. Αυτό, οι κύριοι Ανδρουλάκης και  Τσίπρας το γνωρίζουν από πρώτο χέρι, γιατί και τα δικά τους κόμματα  , όπως και η ΝΔ, όταν ήταν κυβέρνηση, χρησιμοποίησαν τις μυστικές υπηρεσίες με ιδιοτέλεια, πέρα από τον εθνικό ρόλο τους.
Ήδη έχει γίνει γνωστό για τις παρακολουθήσεις που γίνονταν σε πρόσωπα επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.  Ακόμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατάγγειλε πως τον παρακολουθούσαν οι πρώην σύντροφοί του. Επίσης και ο Βαρουφάκης δήλωσε πως ήταν θύμα παρακολούθησης.
Και να μην ξεχνά ο κύριος Ανδρουλάκης ότι επί ‘’αυτοκρατορίας’’ ΠΑΣΟΚ, ο τότε δ/ντης του  ‘’κομματικού’’ ΟΤΕ και alter ego  του Ανδρέα Παπανδρέου, Τόμπρας, δεν άφησε κανένα χωρίς παρακολούθηση. Φίλους και εχθρούς.  Και ότι ‘’άκουγαν’’ από τα συνοικιακά ΚΑΦΑΟ, την άλλη  ημέρα ήταν κρεμασμένα στα μανταλάκια δια της «Αυριανής». Η σκοτεινή  αυτή περίοδος χαρακτηρίστηκε και πολιτογραφήθηκε ως «Αυριανο-τομπρισμός»
Γι΄ αυτό η κοινωνία δεν ξαφνιάστηκε με τα όποια καμώματα της Ν.Δ. σχετικά με τις παρακολουθήσεις.Εχει εξοικειωθεί μ ε όλα αυτά.

Οι δορυφόροι μπορούν να γνωρίζουν ακόμα και πότε φτύνουμε. Σήμερα οι πάντες , παρακολουθούν τους πάντες. Με την σύγχρονη τεχνολογία αυτό είναιπανεύκολο πια και  δεν αφορά μόνο κράτη και έθνη, κόμματα και πολιτικά πρόσωπα.  Εγινε και ιδιωτική υπόθεση. Τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης (π.χ prentetor) πωλούνται ελεύθερα. Επιχειρηματίες, οικονομικοί παράγοντες, ανταγωνιστές στην αγορά, άνθρωποι σκοτεινών συμφερόντων, τα αγοράζουν και μέσα από αυτά  μπορούν και παρακολουθούν όποιον και  ότι έχει σημασία γι’ αυτούς.   Η πληροφορία μάλιστα  στις ημέρες μας πουλιέται και αγοράζεται σαν προϊόν . Οι δε hackers μπορούν να υποκλέψουν και τα πιο καλοφυλαγμένα μυστικά.

Και για να μην ξεφεύγουμε από την καθημερινότητά μας, σκεφτείτε πως μέσα σε μία διαδρομή ενός χιλιομέτρου, σε κάποιο κεντρικό δρόμο , πόσες κάμερες σας έχουν εντοπίσει και πως δεν υπάρχει κατάστημα που αν μπείτε μέσα, να μην σας έχουν ‘’κλειδώσει’’ οι κάμερές του και an fas και profil. Χώρια η υφαρπαγή των προσωπικών δεδομένων μέσα από το διαδίκτυο και το  ‘’έξυπνο’’ κινητό μας. Οποιοι ενδιαφέρονται μπορούν εύκολα να μάθουν  για τις αγοραστικές , καταναλωτικές, διασκεδαστικές, σεξουαλικές ακόμα και πολιτικές προτιμήσεις μας. Μπορεί να μάθουν τι σκεφτόμαστε και τι θέλουμε, και αναλόγως να μας ‘’θυματοποιούν ‘’, να μας χειραγωγούν και να μας ελέγχουν.

Κύριοι Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη και λοιποί, μακάρι να είχατε το θάρρος να  διαμορφώνατε κάποιες συνθήκες που να κάνουν και εμάς  και εσάς να νοιώσουμε πιο ασφαλείς και ο κάθε πληροφοριοδότης, καταδότης ,κατάσκοπος η ρουφιάνος, να μην μπορεί να μπει στην ζωή μας από την κλειδαρότρυπα. Αλλά κάτι τέτοιο,  δεν το πιστεύω.

Τα συστήματα παρακολούθησης σε ολόκληρο τον κόσμο, από την πιο αρχέγονη μέχρι την πιο εξελιγμένη μορφή τους , ήταν και θα μείνουν στα χέρια του «Μεγάλου Αδελφού».  Ακόμα και εδώ, στην ‘’ψωροκώσταινα’’, στα δικά σας χέρια θα μείνουν γιατί τα χρειάζεστε. Και εφ’ όσον παρουσιάζετε ‘’ενδιαφέρον΄΄ πάντα θα σας παρακολουθούν, Αμερικανοί, ευρωπαίοι, Ρώσοι, Ελληνες. Και όταν σας δίνετε η ευκαιρία, το ίδιο κάνετε και εσείς. Οπότε αφήστε τις υποκριτικές συγκρούσεις και τα δήθεν. ‘’ Ο καυγάς, για το πάπλωμα΄΄ που λένε… Γι’ αυτό, μην μας κουράζετε άλλο!

Μόνο, για λόγους πραγματικής εθνικής ανάγκης , μην απαξιώνετε και μην εξευτελίζετε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για ιδιοτελείς και μικροκομματικούς λόγους και σταματήστε να κρεμάτε τα μυστικά τους στα πρωτοσέλιδα. Οι μυστικές υπηρεσίες πρέπει να μείνουν μυστικές και στο απυρόβλητο. Η πατρίδα, ιδιαίτερα αυτή την τις εποχή, τις χρειάζεται. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης.

 

Christos.gim@gmail.com

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *