Αντιμετώπιση του διαβήτη διατροφικά της Μαρίας Ραφαέλας Σιούτα

Η Μαρία Ραφαέλα Σιούτα η Διαιτολόγος  Διατροφολόγος, μας συμβουλεύει σχετικά με τον διαβήτη 

Μια από τις επιπτώσεις τις παχυσαρκίας είναι κ ο σακχαρώδης διαβήτης, μια νόσος που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο! .

ωστόσο το 70% των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 θα μπορούσε να προλάβει την εμφάνιση της νόσου ακολουθώντας σωστή διατροφή κ συχνή άσκηση!. .

📣Ετσι για να βελτιώσουμε διατροφικά τα επίπεδα γλυκόζης αίματος (κατ’ επέκταση τον διαβήτη) ακολουθούμε τους παρακάτω κανόνες:.
✔︎ Μειώνουμε το σωματικό μας βάρος έστω σε μικρό ποσοστό 5-6% είναι αρκετό να βελτιώσει τους δείκτες υγείας⚖️.
✔︎ Μειώνουμε σημαντικά την πρόσληψη κορεσμένου λίπους σε επίπεδο χαμηλότερο του 30% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων.
✔︎Προσλαμβάνουμε λιγότερα απλά σάκχαρα <10% των συνολικών θερμίδων της ημέρας.
✔︎ Προσλαμβάνουμε περισσότερες φυτικές ίνες καλημέρα 25-35γρ/ημέρα.
✔︎ Πολύ σημαντικό να κρατάμε σταθερό τον αριθμό των γευμάτων καθώς κ τις ώρες που τα καταναλώνουμε.
✔︎ Κάνουμε ισορροπημένη κατανομή των υδατανθράκων (CHO) στα γεύματα.
✔︎ Πάρα πολύ σημαντικό επίσης, κάνουμε συχνές μετρήσεις σακχάρου με τον μετρητή σακχάρου καθημερινά κ ανάλογα το αποτέλεσμα προσαρμόζουμε το γεύμα μας.
✔︎ Έχουμε επαρκή ύπνο.
✔︎ Δεν ξεχνάμε την άσκηση όπως πχ ένα περπάτημα σε καθημερινή βάση είναι αρκετά σημαντικό ώστε βελτιώσει τα επίπεδα γλυκόζης αίματος και να αυξήσει την ινσουλινοευαισθησία.

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.