Ανθρωπιστικές ΜΚΟ για Ελασσόνα, Δαμάσι, Φαρκαδόνα, Ζάρκο δεν υπάρχουν ; Γράφει ο Σωτήρης Κυρμπας

Σωτήρης Κύρμπας

Ανθρωπιστικές Μ.Κ.Ο. για Ελασσόνα, Δαμάσι, Φαρκαδόνα, Ζάρκο δεν υπάρχουν;

…ή μήπως είναι απλώς “Μεταναστευτικές Κερδοσκοπικές Οργανώσεις”;

Ο εγκέλαδος άφησε πίσω του στην Ελασσόνα, στο Δαμάσι, στο Μεσοχώρι, στο Βλαχογιάννι αλλά και στις “δικές μας” Φαρκαδόνα και Ζάρκο (ευτυχώς ηπιότερα) μεγάλη κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή. Τις προηγούμενες ημέρες, από τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, διαβάζουμε ότι από τις 841 ελεγχθείσες κατοικίες οι 520 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες (ποσοστό 61,8%). Αρκετοί επαγγελματικοί χώροι επίσης (17 από τους 22) είναι ακατάλληλοι, ενώ η ίδια εικόνα παρουσιάζεται στις αποθήκες και στους στάβλους, τις Εκκλησίες και στα δημόσια κτίρια.

Προχθές, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, απηύθυνε έκκληση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να υπάρξει μέριμνα ώστε το πρόβλημα των σεισμόπληκτων να αντιμετωπιστεί: “Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν μπορούμε να έχουμε τον κόσμο στο κρύο για μήνες γι’ αυτό θα πρέπει η πολιτεία άμεσα να στείλει τροχόσπιτα για να καλυφθεί η παραμονή των κατοίκων που ήδη έχουν ξεσπιτωθεί και φυσικά με τις κατάλληλες επιδοτήσεις να βοηθηθούν να φτιάξουν νέες κατοικίες αλλά με σύγχρονους όρους δόμησης”.

Η συνέχεια της ανάρτησής του, όμως, είναι ακόμα πιο καίρια και έχει να κάνει με την ολοκληρωτική απουσία των μη-κυβερνητικών οργανώσεων από το πεδίο της μεγάλης ανθρωπιστικής καταστροφής. Γράφει χαρακτηριστικά: “Εδώ χτίζουμε ολόκληρα χωριά για τους μετανάστες (νόμιμους και παράνομους ή λάθρο…). Το διευκρινίζω επειδή κάποιοι μου επιτέθηκαν για τον ορισμό. Αν δεν είναι έτσι να πουν στον Μπαμπινιώτη να αλλάξει το συντακτικό. Φυσικά κανείς δε λέει, ότι όλοι δεν είναι άνθρωποι, θα περίμενα όμως αυτοί οι γιαλαντζί ανθρωπιστές να δείξουν την ίδια Ευαισθησία και για τους Έλληνες άστεγους. Το σταματώ εδώ (η ανάρτηση μου είναι για σεισμούς)…”.

Πράγματι, σε όλα τα συμβάντα μεγάλων φυσικών καταστροφών που ξέσπασαν στη χώρα μας την προηγούμενη περίοδο, στις πλημμύρες της Καρδίτσας, εκείνες της Κρήτης ή στον σεισμό της Σάμου, οι κατά τα άλλα υπερ-δραστήριες μη-κυβερνητικές οργανώσεις έλαμψαν διά της απουσίας τους (ακόμη και συμβολικής)! Απέδειξαν έτσι, πως οι ίδιες παραβιάζουν τους διακηρυγμένους σκοπούς τους , όταν ακολουθούν μια πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών έναντι ανθρωπιστικών ζητημάτων που προκύπτουν μέσα στη χώρα. Πρωτοστατούν μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό.

Όντας περισσότερο επιχειρήσεις πλέον, παρά εθελοντικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, οι οργανισμοί αυτοί έχουν μονοδιάστατη δραστηριότητα εκεί ακριβώς όπου υπάρχουν τα περισσότερα χρήματα, καθώς και μια υπερεθνική πολιτική που στηρίζεται σε μεγάλα ιδρύματα, όπως εκείνο της “Ανοιχτής Κοινωνίας” του δισεκατομμυριούχου Τζωρτζ Σόρος. Και προφανώς, λειτουργώντας με επιχειρηματικό γνώμονα, για τις ελληνικές “ανθρωπιστικές” M.K.O. στην Ελασσόνα, το Δαμάσι, το Μεσοχώρι, το Βλαχογιάννι, την Φαρκαδόνα και το Ζάρκο λεφτά δεν υπάρχουν…

Υ.Γ. 1: Ο όρος Μ.Κ.Ο. τα τελευταία χρόνια έχει λάβει αρνητικότατη χροιά ένεκα αυτών των… “ανθρωπιστικών”. Υπάρχουν και αντίστοιχες Μ.Κ.Ο. σε γεωργικούς, συνεργατικούς ή και πολιτιστικούς ή ιστορικούς τομείς με εξαιρετική δράση, στις οποίες δεν αναφέρεται ο υπογράφων.

Υ.Γ. 2: Μιας και το αντικείμενο των συγκεκριμένων “ανθρωπιστικών” Μ.Κ.Ο. είναι η κερδοφορία από την διαχείριση του μεταναστευτικού, γιατί δεν μετονομάζονται σε Μεταναστευτικές Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, για να μην μπερδευόμαστε;

Σωτήρης Κύρμπας
Πρώτη δημοσίευση εφημερίδα “διάλογος” Τρικάλων 8 Μαρτίου 2021.

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.