Αγανακτισμένοι οι καλλιτέχνες λόγω κορωναϊου.

Το trikalaculture.gr ως το πρώτο πολιτιστικό site στα Τρίκαλα και κατ επέκταση σε όλο τον Νομό Τρικάλων, νιώθει την ανάγκη να μεταφέρει στους αναγνώστες του τα προβλήματα και την αγωνία των καλλιτεχνών που έχει φέρει ο κορωναϊος. Καθημερινά το trikalaculture.gr έρχεται σε επαφή με Τρικαλινούς καλλιτέχνες οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι και φοβισμένοι για το τι μέλλει γενέσθαι.  

Όλοι οι φορείς πολιτισμού έχουν πάθει τραγική ζημιά με  την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων λόγω κορωναϊου. Χορευτικά και πολιτιστικοί σύλλογοι, τραγουδιστές, μουσικοί. ηχολήπτες και ειδικά όλοι όσοι σχετίζονταν με πανηγύρια, συναυλίες, γάμους και λοιπά.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι εδώ και χρόνια  επένδυσαν στην μουσική δημιουργώντας επιχειρήσεις για διοργάνωση εκδηλώσεων, συναυλιών και πώληση μουσικών οργάνων.  Κάποιοι άλλοι για χρόνια τραγουδούν σε μουσικά σχήματα είτε στα πανηγύρια που γίνονται στα διάφορα χωριά του Νομού μας ειδικά τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο, σε γάμους,  συναυλίες και εκδηλώσεις που διοργανώνονται. Άλλοι πάλι επένδυσαν στην δημιουργία μουσικών ωδείων.  Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έμειναν χωρίς εργασία, παθαίνοντας  ανεπανόρθωτες οικονομικές ζημιές.  Επιπλέον νιώθουν αγανακτισμένοι γιατί βιώνουν παράλογες καταστάσεις και διακρίσεις.  Μολονότι τα πανηγύρια ακυρώθηκαν λόγω κορωνοϊου, βλέπουν ότι κάποιες άλλες εκδηλώσεις, συναυλίες δεν ακυρώνονται.

Η τραγική κατάσταση που βιώνουν τους τελευταίους 6 μήνες τους οδηγεί σε αναγκαστική αλλαγή εργασίας, γεγονός που όπως είναι κατανοητό από όλους μας δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, όταν για χρόνια ασκείς αυτό το επάγγελμα που ξέρεις και  αγαπάς τόσο.  Όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος που ζει από αυτή την εργασία στον Νομό μας,  ζητά από όλους μας την κατανόηση και την στήριξη. Ζητά από το κράτος να λειτουργεί δίκαια για όλους,  χωρίς να γίνονται διακρίσεις, ζητά να βρεί μία λύση για αυτούς.  Οι μουσικοί, οι χοροδιδάσκαλοι, οι ηχολήπτες, και όλοι όσοι υπηρετούν τον πολιτισμό δεν είναι χομπίστες, είναι εργαζόμενοι πολίτες όπως και οι υπόλοιποι.  

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.