Ένας χρόνος χωρίς Μουσική… Ένας χρόνος χωρίς Πολιτισμό… Γράφει η Νατάσα Παπαστάθη

Όσα και να πούμε είναι λίγα. Όσα βιώσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε μέσα στην καραντίνα, δε νομίζω πως μπορούν να περιγραφούν σε ένα μικρό κείμενο. Τα συναισθήματα παράξενα. Η κατάσταση πρωτόγνωρη. Πορευόμαστε χωρίςανάσα. Γιατί ο Πολιτισμός είναι απαραίτητος. Είναι ανάσα ζωής της κοινωνίας που διέπεται από τάξη, νόμους και αξίες. Η παύση των παντός είδους εκδηλώσεων και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων μας αδρανοποιεί και μας νεκρώνει, μας πνίγει και μας θλίβει.

  Οι δομές της διδασκαλίας της μουσικής, τα Μουσικά Εκπαιδευτήρια, σώπασαν έναν ολόκληρο χρόνο με ανυπολόγιστο κόστος.Μήπως από την αρχή δεν εκτιμήθηκε η κατάσταση σωστά; Ο φόβος ήρθε σαν άλλος σαρωτής και μας ισοπέδωσε. Τα ατομικά μαθήματα πόσο επικύνδυνο είναι να συνεισφέρουν στην επέκταση της επικείμενης μόλυσνης; Χάθηκε η επαφή, χάθηκε το κύρος και η αίγλη της διδασκαλίας, η ομορφιά του crescendo, του forte, του moderato

  Ως πότε;;; Ως πότε οι καλλιτέχνες θα μένουμε άπραγοι, κλειδωμένοι, φιμωμένοι; Πότε θα ξαναδημιουργήσουμε και θα ζήσουμε υπέροχες στιγμές μουσικής ανάτασης και ευφορίας;Συγκινήσεις και ανατριχίλα υπό τη σκιά των ηχοχρωμάτων και των δονήσεων των χορδών; Η δημιουργικότητα και το μοίρασμα των συναισθημάτων μας είναι σπουδαία υπόθεση και υπάρχει κόσμος που αδημονεί για μια μουσική στιγμή που θα γεμίσει τον αέρα με νότες και την ψυχή με απίστευτα συναισθήματα.

   Πιστεύω πως αδίκως χάσαμε πολύτιμο χρόνο και δυνατές στιγμές από τη ζωή μας που δεν γυρίζουν πίσω. Αισιοδοξώ για την σωστή έκβαση της κατάστασης που θα είναι ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ!!!

                                  Νατάσα Παπαστάθη

Καθηγήτρια Μουσικής

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *